Hoe kan ik mijn huis verkoopklaar maken?

Hi, ik ben Nicole Schmitz, professional organizer en jouw gids naar minder spullen en meer leven. Graag help ik je naar een troepvrij en slim georganiseerd huis.

Cynthia en Sebastiaan gaan binnenkort hun huis verkopen. Een woning van slechts 4 jaar oud waarvan de verwachting is dat deze snel verkocht zal worden. Toch wilden zij verkoopstylingadvies, omdat zij weten dat investeren in een optimale presentatie van de woning ruimschoots terugverdiend zal worden in de verkoopsom.
verkoopstyling

Professionele verkoopstyling leidt tot meer bezichtigingen en een hogere verkoopsom. Met mijn uitgebreide verkoopstyling adviesrapport is het Cynthia en Sebastiaan gelukt om hun huis verkoopklaar te maken.

1. Een schoon en opgeruimd huis

Een schoon en opgeruimd huis is de eerste prioriteit. Onnodige spullen blokkeren het zicht en doen een ruimte kleiner lijken. Mijn advies is dan ook om geen onnodige spullen bovenop kasten of op de vloer te hebben staan. Zorg er bovendien voor dat er geen grote meubelstukken in een zichtlijn staan.

een opgeruimd huis

een opgeruimd huis

verkoopstyling

2. Presenteer je woning zo neutraal mogelijk

Voorkom dat kijkers joúw huis zien in plaats van hun toekomstige eigen woning. Potentiële kopers kunnen hier namelijk door afgeleid worden. Berg persoonlijke spullen daarom zoveel mogelijk op. Denk hierbij aan fotolijstjes en souvenirs.

een opgeruimd huis

verkoopstyling

3. Creëer de hotellook

Een badkamer die de luxe van een hotel uitstraalt scoort bij kijkers. Je kan deze look evenaren door spullen als wasmand en toiletborstel op te bergen, evenals verzorgingsproducten en tandenborstels. Behoud 2 à 3 mooie flessen zeep of een mooie parfumfles en zet deze stijlvol neer. Fleur de ruimte op met een gezellig badkamerplantje, kaarsjes of bloemenvaas en maak de styling af met mooi handdoeken in dezelfde kleur.

Geef ook de slaapkamer een hotellook door het bed strak op te maken met een bedsprei en extra hoofdkussens. De nachtkastjes houd je leeg.

verkoopstyling

4. Laat de potentie en mogelijke functies van de kamers optimaal zien

Heb je kamers die niet actief gebruikt worden, laat dan zeker wel de mogelijkheden van die kamer zien. Zoals bijvoorbeeld een logeerkamer of werkkamer. Zorg ervoor dat je de kamer zo ruim en functioneel mogelijk presenteert.

verkoopstyling

verkoopstyling

5. Rust en ruimte

Door met het kleurgebruik te spelen kan je rust creëren en een ruimte optisch veel groter doen lijken.

verkoopstyling

verkoopstyling

________________________________________

Nicole is als styliste een echte meerwaarde voor de verkoop van je huis! Wij hebben haar als zeer kundig ervaren. Ze gaat grondig en gedetailleerd te werk met een kritische blik. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je en is daarnaast prettig in de omgang. Ook krijg je een duidelijk adviesrapport en mooie checklist. Hier konden wij na afloop op ons tempo nog mooie stappen mee zetten. Wij kunnen Nicole van harte aanbevelen!

"Inspiratie"

Hoe ga ik te werk?

En hoe ervaren mijn klanten hun woongeluk? Je leest het hier in enkele van mijn afgeronde projecten. In mijn blogs deel ik graag mijn beste tips en inspiratie voor woongeluk.